ragi posjetitelji, prepustite se noćnoj čaroliji Novog Vinodolskog. Pod svakim kamenom leži bogata povijest, značajne građevine i mnoštvo važnih događaja.

Svake srijede vodimo vas OKOLOTORNO - naokolo našeg starog, kamenitog grada. Uživajte u igri svjetla i kamena, obrisima starih primorskih kuća, prošlosti i bogatstvu naše kulturne baštine. Zavirite u primorsku konobu i kušajte najfinija vina iz Vinodolske doline. Vrijedne ruke domaćih zanatlija, obrtnika i umjetnika ponudit će vam svoje proizvode. Nahranite sva svoja osjetila dok vam ljetni lahor bude donosio miris mora, popraćen nježnim zvukovima klapa i glazbenika.

Vidjet ćete i lijepe djevojke u bogatoj novljanskoj narodnoj nošnji, prošetat će s njima i oživjeli likovi iz naše prošlosti: slavni Frankopani, ban Ivan Mažuranić i njegova unuka Ivana, koja će svoj djeci čitati nezaboravne bajke i priče. Slobodno se fotografirajte s njima i upitajte ih sve što vas zanima.

Slijedite zastavice koje će vam osvjetljavati put. Uz pomoć mape koja je pred vama obići ćete sve važne znamenitosti: crkvu Sv. Filipa i Jakova, zvonik, biskupsku rezidenciju, sunčani sat, najužu ulicu u Novom, Mala vrata(jedan od ulaza u grad), crkvu Sv. Trojice i saznati crtice iz života grada. Na romantična putovanja Okolotorno vodit ćemo vas svake u vremenu od 20 do 24 sata.

Sve što trebate ponijeti sa sobom je osmijeh i dobu volju, a za sve ostalo mi ćemo se pobrinuti!